Slachthuis weer open

Om aan de vraag van veehouders te kunnen voldoen, heeft de Veterinaire dienst van de Directie Volksgezondheid aangekondigd dat de slachtdienst op donderdag 8 april 2021 weer met hun reguliere diensten zal beginnen.

Voor afspraken kunt u contact opnemen met het slachthuis op 5224310.

De slachtdienst zal plaatsvinden onder strikte coronavoorwaarden, zoals sociale distantie. Iedereen die zijn slachtdienst voor kleinvee nodig heeft, moet voldoen aan al de veiligheidsprotocollen, zonder uitzonderingen. Het slachthuis verleent geen dienst aan degenen die weigeren zich aan een van de veiligheidsprotocollen te houden, en zullen worden gevraagd het pand te verlaten.
Iedereen moet zich aan de volgende regels houden:

De slachtdienst krijgt alleen een afspraak en moet van tevoren worden gemaakt door te bellen naar 5224310. Geef voor de afspraak het aantal dieren op dat wordt geslacht. Geen afspraak, geen service.

Op de afgesproken dag meldt de veehouder zich op het aangegeven tijdstip bij de poort. Als u te laat komt op de afspraak, wordt de afspraak geannuleerd en is een nieuwe afspraak vereist

Zij verifiëren de afspraak eenmaal bij de gate. Degenen met een overeenkomstige afspraak krijgen de instructie om hun dieren in de toegewezen stallen te plaatsen en het eigendom van het slachthuis te verlaten.

Na keuring worden de dieren geslacht volgens de regels.

Zodra het slachten is voltooid, wordt de eigenaar dezelfde dag nog gebeld om na betaling voor de verleende diensten de dieren bij de poort op te halen. Betalen is alleen mogelijk met pin of contant geld in een envelop.

De Veterinaire Dienst benadrukt dat al deze protocollen nodig zijn om de verspreiding van het virus tegen te gaan en levens te helpen beschermen. Deze maatregelen zijn nodig vanwege de pandemie en om het personeel en de klanten te helpen beschermen.

Wie op de afspraakdatum symptomen heeft, zoals hoesten, koorts of keelpijn, moet de afspraak opnieuw maken.