Ziekenhuis schalt reguliere zorg af

Voorlopig kunnen patiënten alleen nog terecht in het Horacio Oduber Hospital (HOH) voor spoedgevallen en oncologische behandelingen. Alle andere zorg is voorlopig opgeschort.

De directie van HOH heeft deze beslissing genomen ten behoeve van het opschalen van COVID- bedden voor de Arubaanse bevolking, maar ook voor die van de andere eilanden van het Caribische deel van het Koninkrijk. ,,De toenemende COVID-gerelateerde patiënten opnames in de regio en de niet-verbeterende situatie op ons eiland vragen hierom”, zo licht HOH toe.

Er blijft een operatiekamer open voor spoedoperaties. Alle andere operaties worden afgezegd. Door de maatregelen is een nieuwe corona afdeling tot stand gekomen met dertig bedden.

Ook zijn er zes extra intensive care bedden georganiseerd. Er is nu dus ruimte in het ziekenhuis voor 62 corona patiënten op de afdelingen en 22 op de intensive care.

De poliklinische zorg wordt zoveel mogelijk voortgezet, inclusief allerlei tests. Het HOH vraagt patiënten die mogelijk besmet zijn met COVID-19 om hun afspraak telefonisch af te zeggen en hun huisarts te vragen naar de testmogelijkheden. ,,Hou er rekening mee dat in het ziekenhuis zieke mensen liggen, die een coronabesmetting er niet bij kunnen hebben”, stelt HOH.

Wie corona heeft en dringend medische hulp nodig heeft, moet melden dat hij of zij besmet is, zodatde nodige maatregelen kunnen worden genomen.