Gevluchte chauffeur opgepakt

De bestuurder van een personenauto heeft vooral zichzelf veel schade toegebracht door voor de politie te vluchten. Hij werd uiteindelijk gepakt en moet zich verantwoorden voor een hele serie overtredingen.

Gisteravond om 22.00 uur gaf een politiepatrouille een automobilist een stopteken. Dat gebeurde in het kader van een routinecontrole in Sero Pita. De bestuurder gaf echter gas en reed in volle vaart richting Piedra Plat.

Het werd een wilde achtervolging. Een stuk verderop vloog de auto uit de bocht en raakte de spandraad van een lantarenpaal. Daardoor verboog het spatbord zo erg dat de chauffeur de macht over zijn stuur verloor en in de tuin van een huis belandde.

De bestuurder stapte uit zijn wagen en ging er te voet vandoor. De agenten vroegen versterking aan en zetten de achtervolging te voet voort. De man vluchtte weg door de struiken, maar met de hulp van het zoeklicht van de politiehelikopter werd hij gevonden en gearresteerd.

De lijst aanklachten luidde inmiddels: geen gehoor geven aan de opdracht van de politie, onverantwoord rijgedrag, in gevaar brengen van verkeer en hit and run.