Aruba introduceert limited edition Aruba rum

Om de authentieke cultuur, het veelzijdige culinaire landschap en de uitgelaten sfeer van het One happy island onder de aandacht te brengen, introduceert Aruba Tourism Authority in samenwerking met ’s werelds eerste botanical rum distilleerderij, de in Amsterdam gevestigde Spirited Union Distillery, een Limited Edition Aruba Rum op basis van de veelgeprezen Queen Pineapple & Spice smaak van de destilleerderij.
De rum is in een kleurrijk Arubaans jasje gestoken en voorzien van een Aruba perfect serve cocktail genaamd Oro Aruba (Arubaans goud) om met de start van de lente, de kenmerkende Caribische sfeer van het One happy island in huis te halen. Deze limited edition fles is exclusief bij alle Gall & Gall-filialen in Nederland te koop en mensen die de fles in huis halen maken kans op het winnen van een reis naar Aruba.

Spirited Union Distillery is opgericht door de Arubaanse entrepreneur Ruben Maduro. Ruben bracht zijn jeugd op Aruba door en leerde op jonge leeftijd veel over de cultuur en de geschiedenis van het eiland. Zo vertelde zijn vader hem verhalen over zijn overgrootvader Santiago Tromp die tijdens de grote depressie van 1910 rum verhandelde in het Caribisch gebied. Door deze verhalen is zijn passie voor rum ontstaan. Na een tiental jaren in de gastronomie en toonaangevende cocktailbars in Londen te hebben gewerkt, ontwikkelde Ruben een gevoel voor het combineren van ingrediënten en smaak.
Spirited Union Distillery heeft als voornaamste missie om op een ambachtelijke wijze smaak, innovatie en creativiteit toe te voegen aan rum.

Door te werken met echte botanische ingrediënten, en kunstmatige smaakstoffen en aroma’s te vermijden, produceert de destilleerderij een nieuw type rum; botanical rum. Daarnaast hanteert de organisatie een volledig duurzame waardeketen. Ook op Aruba zijn diverse stappen ondernomen om het eiland zo veel mogelijk te verduurzamen. Zo is het allereerste volledig klimaatneutrale en met een VN Climate Action Award onderscheiden hotel resort in het Caribisch gebied, op Aruba gevestigd en beschikken diverse andere hotels over een green globe certificaat.

Vanuit overheidswege wordt al jaren volop ingezet op hernieuwbare energie, aangezien Aruba met ruim 5000 wind- en 2500 zonuren op jaarbasis over het ideale klimaat beschikt om volledig over te gaan op duurzame energie. Op dit moment is 20% van de totale energiebehoeften voorzien via hernieuwbare energie en genereert het Vader Piet Windpark op Aruba 20% van de totale stroombehoeften. Bij de Reina Beatrix luchthaven staat het grootste zonnepanelenpark, goed voor 2,238.3KW. Vanaf juli 2020 geldt een algeheel verbod op het gebruik van wegwerpplastic en zonnebrandcrèmes die schadelijk zijn voor het koraal. Eerder is al een verbod op plastic tassen in werking getreden.