Laser treft geen blaam

Luchtvaartmaatschappij Laser kan er niets aan doen dat de humanitaire vlucht naar Venezuela enkele weken geleden niet door ging. ,,De Venezolaanse autoriteiten hebben deze keer geen toestemming gegeven om de vlucht naar Caracas uit te voeren:, vertelt de vertegenwoordiger op Aruba, Grislyn Ferrer aan 24ora.com.

Ze vindt het nodig om zich uit te spreken, omdat ze via sociale media wordt beledigd en bedreigd. ,,Ik heb begrip voor de lastige situatie van de passagiers, maar de oplossing ligt niet in mijn handen. De betrokken autoriteiten moeten het met elkaar regelen.”

Al drie jaar zijn de grenzen tussen Aruba en Venezuela gesloten.  Bij wijze van uitzondering werden er het afgelopen jaar zes humanitaire vluchten uitgevoerd om Venezolaanse staatsburgers vrijwillig of in opdracht van de regering van Aruba naar hun moederland terug te brengen. In omgekeerde richting werden ingezetenen van Aruba vervoerd. 

De laatste vlucht ging niet door en niet duidelijk is of en wanneer dat wel lukt. De beoogde passagiers eisen hun geld terug, maar Ferrer kan dat niet doen. ,,Het geld is niet meer hier, maar staat op een internationale rekening. Omdat de Arubaanse regering de vlucht niet heeft gecanceld, kan het geld niet terugkomen.” Een zoektocht naar een alternatieve route heeft geen oplossing gebracht, waardoor een nieuwe datum voor de vlucht nog niet te geven is.