Eierboeren moeten zich registreren

Santa Rosa doet een oproep aan alle bedrijven en personen die werken in de primaire sector om zich te registreren. Vooral eierboeren, professionele of hobbyboeren worden verzocht zich aan te melden.

Momenteel staan bij Santa Rosa maar vijf kippenboeren in het systeem. Tegelijkertijd zijn er veel producenten van eieren die hun producten online aanbieden en krijgt Santa Rosa klachten dat lokale eieren niet worden verkocht, terwijl Aruba enorm veel eieren importeert. Om hier beter op te kunnen sturen, heeft Santa Rosa wel informatie nodig over de lokale productie.

Onlangs hebben medewerkers van Santa Rosa, Directie Volksgezondheid en Directie Economische Zaken met elkaar over de kwestie gesproken. Ze willen beleid ontwikkelen voor de eierproductie, ten aanzien van de hoeveelheid, de kwaliteit, mogelijke innovaties en marketing van de pluimveesector. De betrokkenen hoeven niet bang te zijn voor een belastingaanslag als ze zich registreren, want de primaire sector kent een belastingvrijstelling.

Bij registratie moet informatie worden gegeven over het terrein via een situatieplan, een kopie van de huur- of erfpacht overeenkomst en voor commerciƫle producenten een inschrijvingsbewijs van de Kamer van Koophandel. Wie een terrein van een ander gebruikt, dient een machtiging daarvoor te laten zien.

In ruil voor inschrijving krijgt de eierboer alle beschikbare informatie over regelingen die beschikbaar zijn voor de primaire sector.

Wie niet persoonlijk kan langskomen bij Santa Rosa kan online registreren, via een e-mail naar [email protected] of bellen naar 5858102 voor informatie.