Andrew Hoo hoofd IASA/ Immigratiedienst

Voormalig Korpschef van de politie Andrew Hoo wordt hoofd van IASA/ Immigratiedienst.

Op donderdag 8 april 2021 hebben de vakbonden die de medewerkers van de IASA vertegenwoordigen, de STA, SEPPA en TOPA een ontmoeting gehad met de minister van Justitie, Andin Bikker. Die informeerde hen over het voorstel dat hij aan de ministerraad had voorgelegd om de heer Andrew Hoo als diensthoofd van de IASA te benoemen.

Andrew Hoo is geen onbekende naam. Hij was korpschef van de politie en heeft de afgelopen maanden gediend in het managementteam van de brandweer waar hij het volgens de minister goed deed. Hij werd voor een periode van zes maanden bij de brandweer geplaatst en belast met specifieke doelstellingen.

Volgens de minister heeft Hoo in de korte tijd dat hij bij de brandweer diende, veel belangrijke taken vervuld, maar is nu toe aan een nieuwe uitdaging. De minister benadrukte dat Hoo zijn achtergrond heeft in grensbescherming en wetshandhaving. Op basis hiervan ledde de minister zijn plannen voor voor aan de Ministerraad om Hoo te benoemen tot het nieuwe hoofd van IASA / Immigratie van Aruba.

De ontmoeting met de vakbonden is goed verlopen en de vakbonden waren blij en positief over de voordracht. Volgens de vakbonden die de IASA-medewerkers vertegenwoordigen, vragen ze al een tijdje om verandering van management en zijn ze blij met dit besluit. De minister evalueerde de ervaring en expertise van Hoo, sprak met hem en was het ermee eens dat hij de juiste man was voor de functie bij de IASA / Immigration Aruba.