Indiening lijsten politieke partijen

Volgens artikel 16 lid 4 van de Kiesverordening, maakt de Voorzitter van het Hoofdstembureau bekend dat politieke partijen die geregistreerd zijn bij de Electorale Raad hun lijsten kunnen inleveren voor de verkiezingen van 25 juni 2021.

De indiening kandidatenlijst vindt op twee manieren plaats:

Digitale indiening kan tussen 09:00 uur en 16:00 uur op de dag van de indiening.

Fysieke indiening gaat op afspraak tussen 09.00 tot 16.00uur. De gemachtigde van de politieke partij en een kandidaat op de lijst kunnen aanwezig zijn bij de persoonlijke inlevering.

In beide gevallen moeten dezelfde documenten worden ingeleverd, namelijk de kandidatenlijst, de verklaring van bewilliging in de kandidaatstelling, de verklaring betreffende ontvangst van de waarborgsom van duizend florin bij Directie Financiën en de schriftelijke opgave van kleur en een zwart-wit pasfoto van vier bij zes centimeter (4×6 cm) die een duidelijk en goedgelijkend beeld van de hoogstgeplaatste kandidaat op de lijst geeft.

De gemachtigden van de politieke partijen die volgens het Hoofdstembureau mee zullen doen aan de Statenverkiezingen 2021, zullen een brief van het Hoofdstembureau ontvangen waarin gedetailleerd wordt omschreven wat in deze bekendmaking staat vermeld.