Slechte nieuwe start voor Sue-Ann Ras

Sue-Ann Ras ambieert een nieuwe start in de politieke en heeft zich gepresenteerd als kandidaat voor de MEP. Haar campagnefilmje heeft geleid tot grote verontwaardiging van de schoolleiding en de ouders van Scol Basico Washington, omdat daar leerlingen herkenbaar in beeld zijn.

Ras werd in 2017 in het Parlement gekozen, maar moest twee jaar later het veld ruimen. Ze werd betrapt terwijl ze tijdens een vergadering met andere parlementariƫrs in het kader van IPKO, een film zat te kijken.

Ze werd coƶrdinator van een minister. Ras vergezelde de minister-president tijdens een werkbezoek aan de school. Bij die gelegenheid heeft ze opnames van de aanwezigen gemaakt met haar telefoon. Ras heeft die opnames nu in een campagnefilmpje gebruikt.

De ouders en de schoolleiding zijn woedend. Er is nooit toestemming gegeven aan Ras om de opnames te maken, wat wel vereist is, omdat het om kinderen gaat. Daarnaast is zeker niet hun bedoeling om de kinderen te laten gebruiken als campagnemateriaal, door welke partij dan ook. Ze sluiten de gang naar de rechter niet uit.