Toerisme klautert uit diep dal

Volgens Aruba Tourism Authority (ATA) lijkt het erop dat steeds meer toeristen de weg naar Aruba weten te vinden. Sinds de grenzen in juli vorig jaar weer open gingen, gaat het toerisme langzaam maar zeker de goede kant op.

ATA is van mening dat het vaccinatiesucces van Aruba de reden is voor het succes van het herstel van het toerisme. Onderzoeken tonen aan dat veel mensen weer op reis gaan zodra ze gevaccineerd zijn. Zo meldt Forbes in een recent onderzoek dat twee derde van de Amerikanen zich pas veilig genoeg voelt om te reizen als ze volledig gevaccineerd zijn. Onder dezelfde groep staat Aruba op de derde plaats van meest populaire vakantiebestemmingen. De ondervraagden zeggen dat ze de vaccinatiegraad in het land van bestemming ook erg belangrijk vinden.

Het Center of Disease Control, de hoogste gezondheidsautoriteit als het om corona gaat, houdt daarom de situatie op Aruba goed in de gaten. Zij adviseren over het risico op besmetting bij reizen, en bepalen ook wanneer het weer veilig is om het cruisetoerisme weer op te starten.

,,Hoe sneller onze bevolking is gevaccineerd, des te vlugger kunnen we het herstel van het toerisme tegemoet zien. Ook kunnen we dan de coronamaatregelen afbouwen. Dat is goed voor het bedrijfsleven, de werkgelegenheid en het algemeen welzijn van Aruba”, stelt ATA.