Tweede vaccindosis beschikbaar op 29 en 30 april

De benodigde tijd tussen het eerste vaccin en het tweede vaccin is minimaal drie weken en maximaal zes weken.

Zodra het eerste vaccin is gegeven, krijgt de persoon een automatisch gegenereerde afspraak voor zijn tweede dosis. Rekening houdend met het feit dat degenen die hun eerste vaccin vóór 8 april hebben gekregen, deze week het verstrijken van drie weken hebben bereikt, achtte de Directie Volksgezondheid (DVG) het noodzakelijk deze groep aan te sporen om hun tweede dosis op 29 of 30 april te krijgen in het Centro Libertador Betico Croes op elk moment tussen 8:30 uur tot 19.00 uur ‘non-stop’ of bij het Santa Teresita Center tussen 8.30 uur – 11.30 uur en 13.30 uur – 16.30 uur.

Ook is er de mogelijkheid om binnen te lopen voor iedereen ouder dan achttien jaar. Het enige dat nodig is, is een AZV-kaart. Degenen die langer dan zes maanden op Aruba verblijven en geen AZV-kaart hebben, dienen hun paspoort mee te nemen als bewijs van hun toegang tot Aruba of een geldige vergunning of contract.

‘Rijksgenoten’ met de Nederlandse nationaliteit, ouder dan vijftig jaar en een verblijfsbewijs langer dan drie weken, komen ook in aanmerking voor het vaccin.