Psycho-sociale hulpverlening via Directie Sociale Zaken

Directie Sociale Zaken biedt personen hulp aan als ze psycho-sociale en emotionele problemen hebben. Deze hulp is vrijwillig en gratis. Een verwijsbrief van de huisarts is wel noodzakelijk. 

Het gaat om problemen op het gebied van relaties (tussen ouders en kinderen), problemen die met angsten te maken hebben, communicatieproblemen, identiteitsproblemen en gedragsproblemen. Directie Sociale Zaken biedt ook hulp aan bij depressie, trauma, rouwverwerking en stress. 

De overheidsdienst zet een multi-disciplinair team in, dat bestaat uit psychologen voor volwassenen en psychologen voor kinderen, systeemtherapeuten, relatietherapeuten en orthopedagogen. De hulpverlening is verdeeld in drie secties: een sectie voor kinderen en jongeren, een sectie voor volwassenen en een sectie voor echtparen en families. Elke sectie beoordeelt welke vorm van therapie het beste is. 

Wie in aanmerking wil komen voor deze gratis hulp, moet door de huisarts worden doorverwezen. Als tijdens de therapie blijkt dat intensievere hulpverlening nodig is van een psychiater, dan wordt de persoon doorverwezen naar de Sociaal Psychiatrische Dienst (SPD) of naar Respaldo.

Directie Sociale Zaken is voor deze hulpverlening elke dinsdagochtend bereikbaar tussen acht en tien, op telefoonnummer 528-1150. Kijk voor meer informatie op www.das.aw.