Campagne Stimami Sterilisami stopt

Door geldgebrek moet de sterilisatiecampagne Stimami Sterilisami noodgedwongen stoppen. De laatste dag waarop operaties worden uitgevoerd en bekostigd door deze campagne is dinsdag 15 juni. Het bestuur van de stichting Stimami Sterilisami heeft dit in een brief aan dierenartsen laten weten. 

Sponsors zijn dit jaar niet in staat om donaties te doen. De donatie van 10.000 florin door Arubabank en de persoonlijke donatie van 100.000 florin door Ewald Biemans zijn niet voldoende om de campagne voort te zetten. De stichting zegt dat er geen andere keuze is dan om de campagneactiviteiten stil te leggen. Als nieuwe sponsors zich melden en er voldoende geld is, zal de campagne weer worden herstart.

Dierenartsen hebben het verzoek gekregen om uiterlijk op 30 mei een lijst naar de stichting te sturen, waarop de actuele registraties staan tot en met 15 juni. Na die datum zullen nieuwe registraties niet in behandeling worden genomen. 

De campagne Stimami Sterilisami draaide van 2016 tot 2021. Ongeveer 26.397 honden en katten werden gesteriliseerd via de dierenklinieken. De kosten van deze operaties bedroegen zo’n 3 miljoen florin. Het doel van de campagne is om het aantal straathonden en -katten terug te dringen en hun leed te verminderen.