Cas di Cultura wint Nationale Theater Prijs 2021

De Nationale Theater Prijs 2021 is uitgereikt. Directie Cultuur Aruba (DCA) reikt deze culturele erkenning uit aan Cas di Cultura. Directeur Vicky Arens-Tjon A Tjoe nam de prijs in ontvangst. 

De prijs is uitgereikt in het kader van Wereldtheaterdag, aan een persoon, groep of stichting die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling van het Arubaanse theater. Als gevolg van Covid-19 kon de viering in 2020 niet doorgaan. DCA besloot dit jaar om de prijs wel uit te reiken. 

Cas di Cultura is sinds 1958 het culturele platform van Aruba. Al meer dan zestig jaar biedt Cas di Cultura diverse theatrale diensten, werkt mee aan congressen en kunstzinnige projecten en is nationaal en internationaal erkend. Directeur, actrice en theaterschrijver Lenie Jeandor kreeg de prijs vanwege haar uitstekende verdiensten in de theaterwereld. 

Nominaties

Nu de prijs voor 2021 is uitgereikt, doet DCA een oproep aan de bevolking om nominaties voor 2022 in te sturen. Verzoeken kunnen worden ingestuurd samen met een motivatie en een biografie van de persoon, organisatie, producent of groep.