Juan Valencia en Lana Gobert winnen KLM Aruba Marathon

De organisatie van de KLM Aruba Marathon heeft de winnaars bekendgemaakt. De marathonafstand van 42,2 km is bij de mannen gewonnen door Juan Valencia. De snelste vrouw is Lana Gobert.

Het grote sportevenement vond 5 en 6 juni plaats in de buurt van de high rise hotels. Op zaterdagochtend 5 juni zijn de deelnemers aan de twee korte afstanden gestart: de 5 km en de 10 km. Zondagochtend 6 juni klonk het startschot voor de halve marathon (21,1 km) en de marathon. 

Het sportevent werd Covid-19 proof gehouden. Deelnemers moesten hun vaccinatiebewijs laten zien of een test waaruit bleek dat ze geen corona hebben. Vanwege de huidige geldende maatregelen is het de organisatie niet toegestaan om een prijsuitreiking te houden. In voorgaande jaren was dat wel mogelijk, de prijsuitreiking vond toen plaats op het strand achter het Hilton hotel. Deelnemers kunnen dit jaar hun medailles ophalen bij Ibisa. Dat kan maandag 7 juni vanaf 12.00 uur. 

Foundation Run in the Sun is de organisator van dit sportevenement. Voorzitter Kees van Muiswinkel had speciale aandacht voor deelnemer Parveneh Moayedi. Met haar deelname aan deze KLM Aruba Marathon heeft ze haar 1500ste marathon volbracht.