Aruba investeringstop 2021 een succes

De ‘Aruba Investment Summit 2021’ georganiseerd door de Directie Economische Zaken, Handel en Industrie (DEZHI) was een groot succes. De top vond plaats op 31 mei, 1 juni en 2 juni 2021.

De top had presentaties van Aruba’s topleiders, leidinggevenden en ondernemers, evenals internationale sprekers die de deelnemers inspireerden en motiveerden. Het 3 dagen lang durende top werd online gehouden en had deelnemers van over de hele wereld, waaronder het Nederlandse Koninkrijk, Europa, het Caribisch gebied, Zuid-Amerikaanse landen en de Verenigde Staten. In totaal schreven 366 personen zich in en waren er 69% aanwezig. De deelnemers scoorden de top met een 8,5 uit 10.

Op dag 1 van de top werden de deelnemers welkom geheten door de minister van Financiën, mevrouw Xiomara Maduro. De minister lanceerde ook het nieuwe logo en de nieuwe huisstijl van het Aruba Investment Promotion Agency (ARINA), nu een onderdeel van de DEZHI. De minister sprak ook de hoop uit om de deelnemers binnenkort persoonlijk op Aruba te verwelkomen en dat Aruba binnenkort ‘One Happy Investment Island’ wordt. De directeur van de DEHZI mevrouw Maria Dijkhoff-Pita presenteerde samen met mevrouw Marielsa Croes over het investeringsklimaat op Aruba en de heer Daniele Ferrara, CEO van Gianni’s Group sprak over hun duurzame en diverse projecten waarin hij investeerde.

Op de tweede dag presenteerden CEO en CCO van Aruba Ports Authority, de heer Marc Figaroa en de heer Lex de Ridder het project ‘Port City Oranjestad’ en het ‘Barcadera Business Park’. CEO van de Aruba Airport Authority, de heer Joost Meijs, presenteerde samen met de heer Shensly Tromp, directeur van de luchthavenontwikkeling en technologie, ‘Aruba Gateway 2030’ en een innovatief project van Electric Aviation. De heer Eric Mijts, coördinator van SISSTEM aan de Universiteit van Aruba, sprak over de innovatieve oplossingen voor de eilanden en de heer Martin Berkenkamp, ​​vertegenwoordiger van de Duitse bedrijven GreenHub Technology, gaf zijn getuigenis over het opzetten van één investeringsproject op Aruba.

Op de laatste dag van de top hield de heer Brad J. Sugars, oprichter en CEO van ActionCOACH een toespraak over ‘disruptief ondernemerschap’. Dhr. Remko van der Veldt, Managing Directeur van de Royal Aruba Aloe vertelde over de internationaliseringsstrategieën die de laatste tijd binnen hun bedrijf worden gebruikt. De laatste spreker, de heer Andrei Moarcas van OCTA, presenteerde een studie die verwijst naar de implementatie van ‘Blue Economy in island economys’. Minister-president mevrouw Evelyn Wever-Croes legde de slotverklaring af waarin ze benadrukte dat Aruba klaar is om nieuwe investeerders op het eiland te verwelkomen.

Tijdens de top kregen de deelnemers waardevolle informatie over hoe te investeren in Aruba, hadden ze de mogelijkheid om te netwerken en contactgegevens uit te wisselen, maar werden ze ook geïnspireerd door de meerdere sprekers.