Cruiseschip in aantocht

Aruba Ports Authority NV (APA) heeft met trots aangekondigd dat als alles volgens plan verloopt, zij op woensdag 9 juni 2021 om 8:00 uur het eerste Cruiseschip zullen verwelkomen sinds het begin van de pandemie in 2020.

Het eerste schip wordt “ Millennium” van de Celebrity Cruises.

Het cruiseschip vertrekt vanaf Sint Maarten en heeft Aruba op het programma staan. Millennium zal het grootste deel van de dag in de haven doorbrengen en zal om 18.00 uur weer varen. Dit zal zeker helpen om de economie een boost te geven wat nu hard nodig is.

“Het is meer dan een jaar geleden dat de operaties in de haven in Oranjestad werden stopgezet door de pandemie. Met uitzondering van een paar cruiseschepen die ervoor kozen om in de haven van Oranjestad te stationeren, hebben we geen passagiers ontvangen sinds het laatste cruiseschip vertrok op 13 maart 2020. Deze week vervult ons met emoties en vastberadenheid voor de weg naar herstel”, zei de directeur van APA Marc Figaroa tijdens het weekend terwijl hij toezicht hield op de voorbereidingen in de haven voor de komst van Millennium.

De bemanning en passagiers aan boord van het cruiseschip zijn allemaal ouder dan 18 jaar en gevaccineerd. Om 18.00 uur kiest het schip weer het ruime sop. Voorlopig staat er voor twee keer per maand een bezoek van de “Millennium” aan Aruba op het programma.

Dit is niet alleen een prestatie van de APA maar ook van het team bestaande uit APA, directie Voksgezondheid, Aruba Tourism Authority, Directie Scheepvaart Aruba, dat samen met het Crisis Team gewerkt heeft aan de protocollen zodat Aruba weer cruiseschepen kan ontvangen in de haven van Oranjestad. De manier waarop Aruba de pandemie heeft aangepakt, heeft een positief resultaat opgeleverd, gezien het feit dat dit het eerste cruiseschip is dat de Caribische wateren bevaart sinds het begin van de pandemie, en Aruba is meer dan vereerd.

Celebrity Millennium heeft een complete renovatie ondergaan, van het dek tot de mast. Dit was de grootste renovatie in de geschiedenis van Celebrity Millennium en garandeert hun passagiers een nieuwe en luxueuze ervaring die niet te vergelijken is met andere. Het cruiseschip biedt nu nieuwe kamers, restaurants, recent ingerichte salons en een volledig vernieuwde spa. De totale investering bedroeg meer dan 500 miljoen dollar.