Dwangsom voor overheid vanwege brandende dump

De overheid moet een geldboete van 5000 florin betalen, aan het Rode Kruis. Dat is het gevolg van een brand die vrijdagavond op de dump van Parkietenbos woedde. 

Bewoner Anouk Balentina strijdt al jaren tegen de dump en besloot vrijdag gebruik te maken van een vonnis van de rechter. 

Volgens een uitspraak van de rechter mogen buurtbewoners de deurwaarder inlichten als de vuilnisstortplaats weer in brand staat. De deurwaarder moet vervolgens ter plaatse komen om vast te stellen dat er daadwerkelijk brand is. In dat geval kan de deurwaarder de regering de dwangsom opleggen, de eerder genoemde geldboete. 

Balentina woont in de wijk en strijdt voor sluiting van Parkietenbos. Ze vecht namens de inwoners van Parkietenbos, Buena Vista, Bucutiweg, Mahuma, Barcadera en Cas Paloma die op meer gezonde manier in de wijk willen wonen. Ze willen niet langer in stank en vooral in onzekerheid leven. 

De rechter heeft ook bepaald dat het verboden is om de dump te gebruiken, maar toch is de dump tot op de dag van vandaag in gebruik. Balentina betreurt het dat politici op dit moment in debat gaan over het milieu, terwijl deze bewoners nog steeds in een zeer ongewenste en ongezonde situatie leven.