4e verdachte aangehouden vanwege moord op Ignacio

De recherche van San Nicolas heeft een vierde verdachte aangehouden in verband met de moord op Lisander Leonardo Ignacio, in januari. Verdachte B.D.W. (23 jaar) is zondag door de recherche aangehouden in zijn woning. 

Uit onderzoek blijkt dat de moord mogelijk gerelateerd is tot problemen binnen twee bendes. Op de dag dat de moord werd gepleegd, verklaarden getuigen dat ze schoten hadden gehoord en daarna hadden gezien dat drie of vier jonge mannen uit de tuin van het huis in Pos Chikito renden. Ze waren allemaal in het zwart gekleed. Het was voor de politie toen al duidelijk dat de moord door een groep was gepleegd en dat er dus meerdere personen betrokken zouden zijn. 

Verdachte B.D.W. wordt door de politie tevens gezien als slachtoffer. Hij is enige tijd geleden beschoten en als gevolg daarvan invalide geraakt. W. zit nu in een rolstoel, hij kan niet meer lopen. Het is mogelijk dat dit incident de reden is dat W. betrokken was bij de moord op Ignacio. De recherche kreeg deze tip en uit onderzoek bleek dat W. actief heeft deelgenomen aan het plannen en uitvoeren van de moord. De twee bendes zijn actief in de omgeving van Pos Chikito. Zodra de ene bende op een lid van de andere bende schiet, wordt de aanval beantwoord met een nieuwe schietpartij. 

Moord

Ignacio (21 jaar) werd op 15 januari van dit jaar doodgeschoten bij zijn eigen huis in Pos Chikito. Buren hoorden schoten en toen ze buiten gingen kijken, troffen ze het slachtoffer dood aan in zijn eigen auto. De auto stond geparkeerd in de tuin van het huis. Hij was in het hoofd geschoten. Drie maanden later slaagde de recherche erin om twee verdachten aan te houden. 

Wie informatie heeft over deze zaak, kan bellen naar de tiplijn: 11141. Tips kunnen anoniem worden doorgegeven aan de politie.