Gegijzelde vrouw bevrijd uit huis in Tanki Leendert

De politie heeft zondagmiddag een vrouw bevrijdt die door een gewapende man werd vastgehouden in een woning in Tanki Leendert. De politie had de medewerking van de pers gevraagd om niet live uit te zenden, zolang de politie met de dader in onderhandeling was. De onderhandelingen waren erop gericht om de vrouw en de dader gezondheid en veilig uit huis te krijgen. 

Ambulancepersoon is, nadat het sein werd gegeven dat de situatie veilig was, het huis binnen gegaan om het slachtoffer medisch te onderzoeken. Ze verkeert in shock. De dader wordt naar het politiebureau gebracht. 

De melding van de gijzeling kwam binnen via de Centrale Post. De politie heeft een speciaal onderhandelingsteam dat naar het adres werd gestuurd. Via een portofoon werd met de dader onderhandeld. Het zou gaan om een persoon die illegaal op Aruba verblijft. De eisen van de dader zouden met diens verblijfsstatus te maken hebben. Mensen die de dader kennen, bevestigden aan de politie dat het om een persoon gaat die gevaarlijk is en in het bezit is van een vuurwapen. Mogelijk zou de dader ook onder invloed zijn van bepaalde middelen. 

Volgens politiewoordvoerder Lito Laclé, die ter plaatse was en de pers op de hoogte hield, is het doel van het onderhandelingsteam om beide personen, dader en slachtoffer, in veiligheid te krijgen zonder schade te veroorzaken. 

Laclé kon vlak na de bevrijding van de vrouw niet meer informatie geven, maar bedankte de pers wel voor de medewerking bij het brengen van het nieuws.