Global Money Week’ bij twee basisscholen

Leerlingen van Colegio Sagrado Curason Reina Beatrix Basisschool doen mee aan de ‘Global Money Week Aruba’. Financiële bewustwording en educatie staan centraal. Klas 5 en 6 krijgen over drie financiele thema’s een presentatie. 

Dit project is een initiatief van de Centrale Bank van Aruba (CBA), dat aansluit bij het internationale platform ‘Global Money Week’. Banco di Caribe, Ennia en Kiwanis Club of Aruba hebben zich bij dit project van de CBA aangesloten. Het doel is om de toekomstige generatie op een interactieve manier te laten kennismaken met geld. Thema’s zijn onder andere: hoe verdien je geld, hoe geef je geld uit, wat is geld sparen en hoe kan geld in de samenleving op een goede manier worden verdeeld.  

Delen

Banco di Caribe, Ennia en Kiwanis Club of Aruba sluiten zich aan bij het thema over ‘verdelen’. De leerlingen krijgen informatie over waarom het belangrijk is om iets terug te doen voor de samenleving en hoe ze dat kunnen doen. Die informatie bestaat onder andere uit twee video’s van instanties die zich inzetten voor de samenleving: het Rode Kruis Aruba en Fundacion Pa Nos Comunidad (FPNC). De opdracht die de leerlingen meekrijgen is om te brainstormen over hoe ze geld kunnen inzamelen voor deze instanties. De groep die het beste idee aandraagt, wint het thema ‘Delen’.