AVP wil uittreksel kiesregister

Oppositiepartij AVP wil dat de regering hen een uittreksel van het Kiesregister geeft. Een verzoek daartoe werd afgewezen. 

Partijleider Mike Eman en fractieleider Marlon Sneek  hebben de Gouverneur van Aruba, Alfonso Boekhoudt, per brief op de hoogte gesteld van hun bezwaren tegen die afwijzing. Volgens de groene partij is de afwijzing een poging om de verkiezingen in de war te sturen en controle onmogelijk te maken. 

Vandaag maakte demissionair premier Evelyn Wever-Croes bekend dat niemand een uittreksel uit het Kiesregister krijgt. Naast de AVP heft alleen regeringspartij MEP een uittreksel aangevraagd en ook die aanvraag is afgewezen. De premier wijst op de international verdragen ten aanzien van de bescherming van de privacy van burgers waar Aruba aan gebonden is. 

Volgens de AVP sturen zij altijd waarnemers naar stembureaus, die de hele dag afvinken welke burgers komen stemmen. De groene partij vindt dat een demissionaire regering geen besluiten mag nemen die ingrijpen in de stemprocedure.