Gijzeling loopt goed af

Na vier uur tevergeefs onderhandelen heeft de politie een einde gemaakt aan een gijzelingsactie. De gijzelnemer werd gearresteerd. Het slachtoffer mankeerde ogenschijnlijk niets.

Kort na 11.00 uur hoorde de politie van de gijzeling. De 34-jarige Dominicaan J.M.C.B. had zijn echtgenote gegijzeld in een huis in Tanki Leendert. De man was gefrustreerd omdat de autoriteiten in zijn ogen te lang nodig hebben voor een beslissing op zijn verblijfsvergunning. Hij hield zijn vrouw een mes tegen de keel en dreigde haar te vermoorden.

Een gespecialiseerde onderhandelaar probeerde urenlang de man over te halen om zijn gijzelaar te laten gaan. De gijzelnemer eiste een verblijfsvergunning, maar daar gaat de politie niet over. 

Bronnen vertellen dat de man onlangs is opgepakt omdat hij niet beschikt over geldige verblijfspapieren. Hij wist te vluchten uit de vreemdelingenopvang en was sindsdien spoorloos. De man staat bekend als gevaarlijk en zou de beschikking hebben over een vuurwapen.

Toen na uren onderhandelen duidelijk werd dat de gijzelnemer bleef vasthouden aan zijn standpunt dat ‘ze’ hem een vergunning moesten geven, besloot de politie in te grijpen.