Dumfries weer de ster

Aruba keek ook vanmiddag weer aandachtig naar Denzel Dumfries. De supporters werden beloond. Ook in de tweede wedstrijd was de Arubaanse prof bepalend voor het positieve resultaat.
Oranje speelde geen sterke eerste helft, maar kwam in de elfde minuut wel op voorsprong door een benutte strafschop van Memphis na een overtreding op Dumfries.
In de 67e minuut werd het alsnog 2-0. Invaller Malen ontsnapte bij een counter en de meegelopen Dumfries tikte eenvoudig binnen. Daarmee was het duel beslist.
De verdediger van PSV speelde in 2014 twee interlands voor het eiland. Reinhard Breinburg was destijds een ploeggenoot. “Voetbal leeft hier heel erg”, zegt de oud-prof van FC Dordrecht na de eerste wedstrijd tegenover de NOS. “Daar verkijken mensen in Nederland zich nog weleens op. De Copa América wordt gevolgd, met veel mensen uit Colombia en Venezuela die hier wonen. En overal waar je komt zie je steun voor Oranje, ook zonder Dumfries. Iedereen kijkt de wedstrijden en auto’s rijden rond met Nederlandse vlaggetjes.”
Breinburg zag Aruba opspringen na het eerste doelpunt van Dumfries. “Iedereen praat erover en elke Arubaan is trots dat een Dumfries Nederland aan de overwinning heeft geholpen. Ik zag op Facebook verschillende verhalen over hem voorbijkomen en foto’s van zijn jeugd, toen hij hier nog even woonde.”