LabHOH met aandacht voor verontrustend artikel

Fundacion Servicio Laboratorio Medico Aruba (FSLMA) exploitant van LabHOH heeft kennisgenomen van een verontrustend artikel dat afgelopen week in de media is verschenen naar aanleiding van het vertrek van een contractant van het LabHOH. In dit artikel worden beweringen gedaan omtrent het testbeleid van LabHOH, de inkoop door LabHOH en worden een reeks andere opmerkingen over LabHOH gemaakt met de bedoeling om twijfels te zaaien.

Dit bericht heeft de aandacht van zowel de Raad van Bestuur als de Raad van Toezicht van LabHOH. Wij kunnen en zullen op dit moment niet inhoudelijk reageren aangezien er reeds enkele maanden onderzoek wordt gedaan naar de inkoop, voorraad en de facturering van testen.

Ter waarborging en het operationeel houden van LabHOH hebben we tijdelijk een microbioloog ingeschakeld als plaatsvervangend waarnemer. Ondanks dat er sinds vorig jaar een vacature uitstaat voor een fulltime arts-microbioloog heeft LabHOH deze nog niet kunnen invullen. Dit is dan ook de reden waarom LabHOH zolang de vacature niet is vervuld, bezig is met een ziekenhuis in Nederland voor een duurzame overbrugging door middel van BIG geregistreerde microbiologen.   

LabHOH heeft in ieder geval geen reden om aan de integriteit van de lab resultaten te twijfelen. We steunen daarbij op een sterk team die de afgelopen COVID-periode onder extreme druk geweldig werk heeft geleverd voor de Arubaanse samenleving en de bezoekers van ons mooie eiland.  

De integriteit van de organisaties is van zeer groot belang voor ons. Derhalve vragen wij eenieder die kennis heeft van enige onregelmatigheid, of deze vermoeden (dus niet alleen over dit onderwerp), om dit altijd en zo spoedig mogelijk bij de Raad van Bestuur, de Raad van Toezicht, of de in het huis aangestelde vertrouwenspersonen te melden. Enkel zo kunnen wij passend reageren en tijdig inspelen op ontwikkelingen binnen of buiten de organisatie. Dit is niet alleen in het belang van de organisatie, maar van ons allen en de organisatie omdat uw gezondheid en en veiligheid is ons prioriteit.