Antilles Aerospace vervangt cockpitraam TUI

Antilles Aerospace, een gekwalificeerd vliegtuigonderhoudsbedrijf, heeft deze week een gigantisch karwei geklaard op het internationale vliegveld Hato van Curaçao. Het betreft de vervanging van een cockpitraam van een Boeing 787 van de luchtvaartmaatschappij TUI. In dat raam was op de route van Bonaire naar Amsterdam een barst gekomen, waarna de cockpitbemanning besloot voor de veiligheid om te draaien naar Curaçao voor de nodige reparatie.

Het vliegtuig werd daarvoor op Hato aan de grond gehouden. Een nieuw raam werd ingevlogen waarna de technici van Antilles Aerospace het defecte raam verwijderden en deze vakkundig vervingen door de nieuwe en deze naadloos verzegelden.

Zij werden daarin gesteund door Miles Construction, die een kraan leverde om het 200 kilo zware nieuwe raam omhoog te hijsen tot aan de neus van het toestel en met medewerking met Curaçao Airport Partners. Voor ondersteuning vaardigde TUI twee functionarissen af naar het eiland. Woensdagmiddag kon het toestel alsnog aan de terugreis naar Amsterdam beginnen. 

De foto’s tonen hoe de staf van Antilles Aerospace in de weer is geweest om het cockpitraam van een Boeing 787 van TUI zo snel mogelijk en vakkundig te vervangen en te verzegelen.