Nieuwe helikopters Kustwacht Caribisch Gebied operationeel

Kustwacht Caribisch Gebied heeft twee nieuwe helikopters in dienst genomen. Eind  vorig jaar is het contract met het leasebedrijf Draken afgelopen en is er de laatste jaren  hard gewerkt aan nieuwe contracten voor nieuwe helikopters. 

De twee nieuwe helikopters, op basis van een interim contract, zijn door het Britse  bedrijf Bristow Helicopters Limited geleverd. Met het interim contract met Bristow heeft  de Kustwacht haar vliegcapaciteit van de helikopter voor haar dienstverlening gewaarborgd. Van de twee helikopters zijn op dit moment één in de kustwachtkleuren  en de andere in de kleuren van het bedrijf Bristow. Per medio 2023 zijn beide nieuwe  helikopters in de kustwachtkleuren en gaan deze helikopters 10 jaar voor de Kustwacht  vliegen.  

Het type helikopter, AW-139 blijft voor zowel het interim contract als het nieuwe contract  hetzelfde, wel zijn de sensoren van de nieuwe helikopters verbeterd, zijn er betere  communicatiemiddelen aan boord en zijn de helikopters beter toegerust voor zoek- en  reddingsacties.