Zr.Ms. Groningen en de Kustwacht onderscheppen ruim 500 kilogram  contrabande 

Het Nederlandse marineschip Zr.Ms. Groningen, varende voor de Kustwacht Caribisch  Gebied, heeft in de nacht van 22 op 23 mei een drugstransport onderschept in de  Caribische Zee. 

Zr.Ms. Groningen was nog geen 24 uur onderweg met haar patrouille toen ze door de  Kustwacht Caribisch Gebied werden ingelicht over een verdachte go-fast. Met het  lanceren van de twee snelle boten van de Groningen, de zogenaamde FRISC’s werd  de go-fast tot stoppen gebracht. De vier verdachte smokkelaars werden volledig verrast  en gaven zich direct over. De vangst is wederom het resultaat van een intensieve  samenwerking met Kustwacht Caribisch Gebied en het stationsschip van  de Koninklijke Marine, met aan boord een team van het Nederlandse Fleet Marine  Squadron (FMS). De verdachten en de contrabande zijn overgedragen aan de  Kustwacht Caribisch Gebied. In totaal is er ruim 500 kilogram marihuana in beslag  genomen. Inmiddels is de drugs vernietigd. 

Zr.Ms. Groningen is vanaf mei 2023 als stationsschip actief in het Caribisch Gebied en  combineert counter drugsoperaties met het ondersteunen van de Kustwacht Caribisch  Gebied en humanitaire hulpverlening.