Gustave Nouel op Aruba als speciale gast van ATA

De in Deventer woonachtige Arubaanse kunstenaar GN (www.gustavenouel.nl) is weer eens op Aruba. Ditmaal als speciale gast van ATA (Aruba Tourism Authority) om zijn vroegere schilderij van de ATA CEO’s te updaten.

Nouel overhandigde een boek aan de huidige CEO van ATA, Ronella Croes, ivm promotie van een internationale tournee van het viertalig boek MOEDERSCHAP (https://lmpublishers.nl/product/moederschap/). Na de start op Aruba, met expositie en workshops van Zuleika Coffie en GN, wordt het aangeboden aan alle delen van ons Koninkrijk. Naast de steun van ATA voor de start op Aruba in mei 2024, kan dit project ook rekenen op steun van de Nationale Bibliotheek van Aruba, Culturele Zaken en andere grote spelers zoals de Universiteit van Aruba en UNESCO…  en natuurlijk met steun van Renwick Heronimo, de Arubaanse curator voor museale projecten. Bonaire y Sint Maarten a mustra interes concreto caba pa sigi cu e proyecto MATERNIDAD, despues di Aruba.

Toen Aruba Art Fair van ATA vernam dat GN deze periode op Aruba zou zijn, werd hij benaderd met het verzoek een schilderij mee te nemen voor de Art Fair expositie. GN neemt deel met het ‘quasi-abstracte’ schilderij ‘OOG VAN GOD’… 

Ook zijn er projecten in voorbereiding, samen met Mo Mohammed en Zuleika Coffie in Rancho, het oudste deel van Oranjestad, ter gelegenheid van de viering van 200 jaar Oranjestad in 2024.
Voor alles is er een tijd. De viering van 200 jaar Oranjestad is ook een goede gelegenheid om te proberen van de droom om tot een MUSEO ARUBANO te komen, werkelijkheid te maken. Een Arubaanse Culturele droom van ruim 30 jaar!

En nu zelfs met een Amfitheater en Kunstkring ter ondersteuning van alle kunstdisciplines op Aruba.  Mensen die, op welke wijze dan ook, willen/kunnen helpen, kunnen contact opnemen met Stanley Brown (directeur CASNAN) via email: [email protected] of  telefoon 5931661