Zes Caribische militairen opgeleid tot instructeur

Gisterenmiddag hebben 6 Caribische militairen de brevetspeld tot opleider, het zogenoemde ‘Uiltje’, in ontvangst mogen nemen. Het is voor het eerst dat de Koninklijke Marine deze speld mag uitreiken aan 5 Curaçaose militairen en 1 Arubaanse militair. Afgelopen week hebben de kersverse opleiders door middel van een afgenomen assessment laten zien dat zij startbekwaam zijn om andere militairen op te leiden.

De opleiding is, met tussenpauzes, gestart in 2020. COVID, cultuurverschillen en de taalbarrière zorgden voor uitdagingen, desondanks bleven de kandidaten al deze tijd gemotiveerd om de opleiding succesvol af te ronden. Het Hoofd Opleidingen van de Koninklijke Marine KTZ Meijer heeft persoonlijk de brevetspelden uitgereikt op marinekazerne Suffisant op Curacao.

Deze mijlpaal is een grote stap voor de Caribische militairen. De instructeurs mogen vanaf nu de nieuwe rekruten opleiden tot militair. Daarnaast mogen zij vervolgopleidingen geven aan huidige militairen. De 6 kersverse instructeurs zijn de eerste 6 Caribische militaire opleiders binnen het Caribisch deel van het Koninkrijk.