De resultaten van de Technische Universiteit van München zijn binnen: Balashi heeft uitstekende resultaten!

Onlangs werden de brouwsels van “Brouwerij Nacional Balashi” (Balashi, Chill en Magic Mango) ingediend voor testen bij het gerenommeerde onderzoekscentrum Weihenstephan voor Brouwen en Voedingskwaliteit (BLQ), een centraal instituut van de Technische Universiteit van München in Duitsland.

Weihenstephan fungeert als een brug tussen wetenschap en praktijk met als doel de bier- en drankindustrie en haar leveranciers te ondersteunen vanuit een technisch, technologisch en economisch perspectief, gebruikmakend van actuele wetenschappelijke kennis en praktijkervaring.

Brouwerij Nacional Balashi is niet verbonden aan de universiteit, maar heeft vrijwillig haar drie brouwsels ingediend voor onpartijdige testen en evaluatie. De bier classificatie omvatte een uitgebreide analyse van wetenschappelijk meetbare componenten, zoals visuele, aromatische en smaakkwaliteiten. Brouwerij Nacional Balashi mag trots zijn, want elk van haar bieren heeft een hoge score ontvangen.

De algemene scores (met een maximumscore van 100) waren als volgt: Magic Mango, een tropisch en ambachtelijk bier uit Aruba, kreeg een 92; het originele en exclusieve bier van Brouwerij Nacional Balashi, Balashi, een knapperige gouden pilsner, ontving een 95; en Chill, het verfrissende bier van Aruba, presteerde het beste met bijna een perfecte score van 99 punten.

“Proost” namens Brouwerij Nacional Balashi om de wereldklasse bieren van Aruba trots te demonstreren, hier thuis geproduceerd, in de brouwerij gelegen in Balashi.