Leonardo Figaroa aan Berlis en Do Nascimento: Stop met je te verschuilen achter religie!

“Ik was verrast om vanochtend te horen dat parlementariërs Do Nascimento en Berlis spraken over hun argumenten om de wet op het homohuwelijk niet goed te keuren. Wij zijn voorstander van de wet, en mijn argument is heel eenvoudig.” Dit waren de woorden van Leonardo Figaroa, die op de Accion21-lijst stond tijdens de laatste verkiezingen en momenteel de oprichter is van de partij “Partido Direccion Politea” (PDP).

Ze praten over het “traditionele gezin”, maar laten we eerlijk zijn, hoeveel ouders voeden hun kinderen echt op zoals ze zouden moeten in traditionele gezinnen? Vaak zien we in deze zogenaamde traditionele gezinnen “alcohol- en drugsgebruik, mishandeling, en nog veel meer. Het is belangrijk om eerlijk te zijn hierover.”

“Mijn reactie op het argument van Evelyn Wever Croes over cassatie is heel eenvoudig. Het is moeilijk voor haar om de MEP-gemeenschap, die zeer conservatief is, te overtuigen om zo’n wet te steunen. Dit is dezelfde premier die in het KVK- en Millennial-debat stond en het volk van Aruba vertelde dat ze voor inclusie staat.

Scheiding van Kerk en Staat

De scheiding der machten werd geïntroduceerd door de Franse Revolutie. Omdat het, simpel gezegd, het belangrijk is om deze scheiding te hebben. Dit is om vertegenwoordiging voor elke groep in de gemeenschap te garanderen en er ook voor te zorgen dat, hoewel de minderheid geen stem heeft, ze nog steeds rechten hebben. Het is belangrijk om het argument van het christendom/geloof uit het politieke debat te halen.

Dit heeft niets te maken met een groep progressieve politici die een LGBTQIA+-agenda pushen, maar het gaat om een feit dat artikel 1 van de Grondwet schendt. Er valt niet veel te bespreken; het schendt de wet en gaat in tegen het verbod op discriminatie dat de Grondwet aan elke burger geeft.

PDP gelooft in dialoog; het is belangrijk om met kerkleiders te zitten om hen te informeren over constitutionele rechten, niet alleen artikel 1 over het verbod op discriminatie, maar ook artikel I.15 lid 1, het recht om vrij te zijn om hun religie en overtuiging te kiezen. “Wij zijn een progressieve sociaal-liberale partij, wat betekent dat we VOOR de wet op het homohuwelijk zijn. We geloven dat het belangrijk is om deze wet in te voeren en op deze manier een stop te zetten tegen de discriminatie die momenteel bestaat. Laat dit iets van het verleden worden.”