Verzoek loonvermindering kan nu digitaal worden ingediend

De Belastingdienst van Aruba (DIMP) ondergaat diverse veranderingen en wordt online toegankelijker met het doel de service aan hun klanten te verbeteren.

Een van de meest gevraagde diensten is het “verzoek om loonvermindering”. Dit is het verzoek dat iedereen kan doen die rente betaalt voor een hypotheek en/ of persoonlijke lening en voor een werkgever werkt.

Werkgevers berekenen alleen het jaarsalaris (netto volledig jaarloon) van elke werknemer en berekenen op basis van de berekeningen het loonbelasting dat de werknemer jaarlijks moet betalen. Werkgevers houden geen rekening met persoonlijke uitgaven van hun werknemers.

Elke werknemer kan een loonsverlaging aanvragen die wordt berekend door de werkgever. Dit kan worden aangevraagd wanneer de werknemer of echtgenoot rente betaalt over een persoonlijke lening of hypotheek. De werknemer kan zijn werkgever niet zomaar vragen om de loonbelasting te verlagen. Dit kan alleen worden aangevraagd bij de DIMP door het indienen van het “verzoek om loonvermindering” inclusief bewijzen zoals de rentebrieven van de bank.

De belastinginspecteur controleert alle ingediende documenten en stelt de medewerker door middel van een beschikking op de hoogte van het besluit. De beslissing wordt door de werknemer ter uitvoering aan de werkgever toegezonden.

Door de verlaging van het jaarsalaris betaalt de werknemer gedurende de overeenkomstige periode minder loonbelasting en ontvangt hij dus maandelijks iets meer in het netto-inkomen.

Het verzoek om loonvermindering kan online worden ingediend met alle benodigde documenten. Ga naar www.impuesto.aw en klik op “Digitale formulieren” gevolgd door “Verzoek vermindering loon”. Het digitale formulier is eenvoudig in te vullen en ook het uploaden van documenten is zeer gebruiksvriendelijk. Dit maakt het voor de klant handiger om het formulier digitaal in te leveren in plaats van persoonlijk bij de Belastingdienst.Bezoek voor meer informatie de website van de Belastingdienst www.impuesto.aw.