Politiebond beklaagt zich bij Gouverneur

De voorzitter van Politiebond SPA, Jose Dirksz, heeft een onderhoud gehad met Gouverneur Alfonso Boekhoudt. Verschillende andere vakbondsvertegenwoordigers gingen hem deze week al voor.

Zonder in te gaan op de inhoud van de bespreking, vertelde Dirks over de onvrede die binnen het Politiekorps KPA leeft. De grootste kwestie is die van de korting op de salarissen. SPA is niet van plan dat nog langer te accepteren. ,,Dit gaat te ver. Als de regering weer een salariskorting toepast met als argument dat er geen geld is, houden we een walk-out.” 

Dirks beschouwt de meningsverschillen tussen Nederland en Aruba als een politieke kwestie en vindt dat de politie daar niets mee te maken heeft. ,,De politie heeft zich aan alle protocollen gehouden, maar als frontliner hebben wij direct contact met de bevolking en worden we dus blootgesteld aan besmettingsgevaar.”

Dat dit gevolgen had blijkt uit de twintig positief geteste mensen binnen KPA. ,,Dit getal gaat nog stijgen, want we blijven frontliners”, aldus Dirks die weet te vertellen dat de politiemensen een frontliners-toelage beloofd hebben gekregen, maar dat het bij een belofte is gebleven. Hij vindt dat als de regering die belofte niet kan nakomen, er op zijn minst gezorgd moet worden voor een veilige situatie in de politiewachten om de kans op besmetting zo klein mogelijk te houden. ,,Anders is het gevolg dat er meer collega’s besmet raken en zelfs politiewachten moeten sluiten.” 

Dirks herhaalt dat zijn boodschap simpel is: ,,De politie accepteert geen salariskorting. Komt die er wel, dan komt er een walk-out.” Hij vraagt de bevolking om in deze moeilijke tijden een beetje geduld op te brengen voor de politie.