DPL introduceert Arbeidsmarktregistratie vanaf 1 november 2020

De afdeling Arbeidsmarktregistratie (AMR) van Departmaneto di Progreso Laboral(DPL) vraagt werkgevers het Arbeidsmarktregistratieformulier zo snel mogelijk in te dienen. De informatie helpt de DPL om projecties van de vraag en het arbeidsaanbod voor het komende jaar te maken. Dit is belangrijk om vooraf met onderwijsinstellingen en werkgevers te kunnen samenwerken om voldoende geschoolde lokale medewerkers voor te bereiden.

DPL dringt er bij werkgevers op aan om het Arbeidsmarktregistratieformulier zo gedetailleerd en volledig mogelijk in te dienen, aangezien werkgevers de lijst altijd kunnen aanpassen indien nodig. Deze aanpassingen kunnen wijzigingen bevatten die afhankelijk zijn van projecten die meer of specifiek personeel vereisen, en die moeilijk te voorzien zijn. Wijzigingen in de lijst zijn altijd mogelijk, zolang het maar realistische wijzigingen zijn.

De eisen die gesteld worden voor het indienen van de Arbeidsmarktregistratielijst, staan ​​vermeld op de eerste pagina van het formulier in de vorm van een checklist. Werkgevers moeten voldoen aan alle vereisten overeenkomstig met hun arbeidssector om het formulier te kunnen indienen en goedkeuring te krijgen.

Om het proces van arbeidsmarktregistratie effectiever te maken en in overeenstemming met de Covid-19-protocollen, kunnen werkgevers het AMR-formulier downloaden via website www.dpl.aw 

Om het formulier 2021 in te dienen, moeten werkgevers een afspraak maken per e-mail [email protected]. Zodra een afspraak is gemaakt en het formulier per e-mail is verzonden, wordt een digitaal bewijs van indiening verstrekt als alle ingevulde informatie correct is. Dit kan tot tien werkdagen of langer duren (gedurende deze periode kan de DPL een inspectie doen bij het bedrijf voor meer info) voordat de werkgever de goedkeuringsmelding ontvangt.