Sinterklaas heeft vertraging

Het onstuimige weer heeft niet alleen veel regen gebracht op Aruba, maar er ook voor gezorgd dat Sinterklaas op zee in de problemen is gekomen. De voorzitter van Fundacion Sinterklaas, Evelyn Frank-Maduro, laat weten dat het contact met de Goedheiligman de afgelopen dagen moeizaam was, maar dat het er op lijkt dat de Sint vandaag toch Aruba bereikt.
,,Bij ons laatste contact was de verbinding erg slecht. We kregen te horen dat de zee erg ruw was en het maar de vraag was of de Pakjesboot dit weekend Aruba zou halen. Daarna viel de communicatie helemaal weg.” De stichting vroeg de bevolking om op zee en langs de stranden uit te kijken naar ronddrijvende cadeautjes en andere spullen die er op zouden kunnen wijzen dat de Pakjesboot was vergaan. Ook werd de Kustwacht ingeschakeld, evenals de maritieme politie en Arumil. Die gaan op zoek naar het paard van Sinterklaas, dat wellicht ergens zwemt of Aruba heeft bereikt en ergens op het eiland ronddoolt.
Toch houdt Frank-Maduro er alle vertrouwen in dat de Sint zoals gebruikelijk op Aruba zal aankomen en het feest van 5 december toch gevierd kan worden, ondanks corona. ,,De zee is wild, maar we gaan er van uit dat Sinterklaas gered wordt.” Desondanks is er geen aankomst in de haven met alle kinderen van Aruba.