Ook familieleden gehouden aan coronaregels

Het Covid-19 crisisteam adviseert mensen die familiebezoek krijgen in de komende weken, dat voor hun gasten dezelfde regels gelden als voor ‘normale’ toeristen. Dat betekent dat ze een PCR-test moeten laten doen en voor vertrek de ED card moeten uploaden.  

Nu de grenzen met Latijns Amerika weer open gaan, verwachten de autoriteiten een golf aan reizigers die naar Aruba komen voor familiebezoek. Het advies is om ook als de bezoekers negatief testen bij aankomst, in de gaten te houden of ze na een paar dagen wellicht toch symptomen van het virus vertonen. Dan gelden voor hen dezelfde regels als voor Arubaanse burgers: bel de huisarts en isoleer de persoon in kwestie. 

Arubaanse burgers die naar Colombia willen reizen, moeten er rekening mee houden dat dat land een negatieve PCR-test vereist en dat reizigers veertien dagen in quarantaine moeten. 

Het Covid-19 crisisteam meldt verder dat veel van de nieuwe besmettingen voorkomen bij mensen die geen symptomen hebben, maar wel anderen kunnen besmetten. Daarom blijft belangrijk dat iedereen zich aan de regels houdt.