Project Baby Beach Promenade van start

Toerismeminister Dangui Oduber heeft dinsdagmiddag het startschot gegeven voor het Project Baby Beach Promenade. Het gaat om vergroting van het strand en een strook infrastructuur met parkeerruimte, kiosken, openbare toiletten en een restaurant.

Een jaar geleden werd het project in gang gezet, maar corona maakte een abrupt einde aan de voorbereidingen. Door de financiële gevolgen daarvan liep de financiering vast, maar daar is volgens minister Oduber nu een ‘creatieve oplossing’ voor gevonden. Hij noemde het project ‘belangrijk voor de ontwikkeling van San Nicolas en een onderdeel van het integrale plan dat de overheid daarvoor heeft’. 

Een ander onderdeel van dat plan is de renovatie van de twee pieren bij Rodgers Beach, die al is afgerond. Volgens minister Oduber zijn er veel ondernemers die willen investeren in de regio, onder andere met de bouw van een boetiekhotel. 

Ook aan de andere kant van Aruba wordt weer geïnvesteerd in het toerisme. Zo bouwt Hyatt een zwembad, speciaal voor volwassenen en renoveert Divi Tamarijn al haar kamers.