Aruba Entertainment 2020 boos op Crisis Team

De vereniging van artiesten Aruba Entertainment 2020 (AE2020) vindt de recente beslissing van het Crisis Team om maximaal drie muzikanten toe te staan bij een optreden, onacceptabel. De overheid krijgt vijf dagen om de maatregelen terug te draaien en anders komt er mogelijk een kort geding. 

Voorzitter Ofo Escudero is woedend. ,,De nieuwe maatregelen treffen ons rechtstreeks in onze broodwinning. Dat vinden we niet acceptabel.”

AE2020 vindt het niet kunnen dat pas twee weken geleden de strenge maatregelen werden versoepeld. Volgens die regels mochten volledige bands buiten optreden en binnen met maximaal vijf bandleden. Nu mag dat allemaal niet meer.

,,Het is duidelijk dat musici niet tellen voor het CrisisTeam. Mensen die kerstbomen verkopen krijgen alle steun van de autoriteiten, zodat ze hun geld kunnen blijven verdienen. Nu is het probleem dat reizigers het virus meebrengen en wij draaien ervoor op.” Ook de logica ontgaat AE2020. ,,Er mogen maar drie muzikanten optreden, maar de gasten mogen met acht mensen aan een tafel eten.”