‘Stop met illegale feesten’

De regering vraagt de gemeenschap om geen feesten te organiseren. ,,Het houden van feesten waar toegang wordt gevraagd is momenteel illegaal. Thuis mensen uitnodigen mag wel, maar niet meer mensen dan in je huis en tuin passen op anderhalve meter afstand van elkaar”, legde minister-president Evelyn Wever-Croes uit tijdens een speciaal op corona gerichte persconferentie.

Ze had ook goed nieuws voor mensen die het moeilijk hebben met de coronamaatregelen. ,,Vanaf maandag mogen weer twee volwassenen uit een huishouden naar de supermarkt. Kinderen tot veertien jaar mogen er ook weer binnen.”

De bewindsvrouw liet weten dat uit onderzoek het beeld naar voren komt dat nieuwe besmettingen vaak gerelateerd kunnen worden aan feesten, al dan niet legaal. ,,Het coronavirus is een onzichtbare en wrede vijand. Er zijn al veel mensen aan overleden. Als we nu gaan doen alsof er geen risico is, krijgen we daar in januari heel veel spijt van. Laten we met elkaar het niveau van besmettingen houden op wat het nu is en voorkomen dat het weer uit de hand loopt.”