‘Letter of Desaster’

,,Hier is geen sprake vande een ‘Letter of Intent’, maar van een ‘Letter of Desaster’”. 

Fractieleider Marlon Sneek (AVP) wint er geen doekjes om: de groene partij heeft geen goed woord over voor de handelswijze van Kabinet Wever-Croes ten aanzien van de raffinaderij.

,,Deze regering heeft Citgo gedwongen om Aruba de rug toe te keren. Daarbij is 320 miljoen florin aan de neus van het volk voorbij gegaan.” 

Sneek doelt op het verbreken van het contract met Citgo. ,,Citgo had op dat moment 320 miljoen florin moeten betalen, maar de regering heeft ervoor gekozen om ze zomaar te laten gaan. Daardoor verloren 650 mensen hun baan en zaten talloze onderaannemers zonder werk.” .

Het Statenlid vindt het bespottelijk dat de regering met als smoes ‘dat Citgo geen geld had’, het bedrijf heeft laten vertrekken. ,,Citgo bezit meer dan zestig terminals in de Verenigde Staten en produceert ruim een miljoen vaten olie per dag.” Volgens Sneek wilde Citgo zelf best door met de Arubaanse raffinaderij.

Het gekozen alternatief ziet hij niet zitten. ,,Het bedrijf Quantum LLC is vijf maanden geleden opgericht en is gevestigd op een huisadres. Dat bedrijf moet de economie van Aruba gaan redden? Het gaat zorgen voor honderden arbeidsplaatsen? Ze hebben niet eens een businessmodel, nog de beschikking over olie.”

De oppositiepartij is van mening dat de regering de bevolking zand in de ogen strooit, om haar eigen falen toe te dekken en maakt de ondertekening deel uit van de verkiezingscampagne van regeringspartij MEP. ,,Het zijn allemaal leugens en bedrog. Net zoals bij de vorige verkiezingen beloofd werd met zeven ministers te gaan regeren, de financien te herstellen zonder maatregelen, de reiskosten te beperken, de pensioenleeftijd te verlagen naar zestig jaar, een HAVO/MAVO school in Noord te bouwen en ga zo maar door. Nu krijgt het volk een sprookje te horen, dat Quantum LLC de economie van Aruba komt redden.”