Integraal plan voor digitale overheid

Minister-president Evelyn Wever-Croes heeft de e-Government Road Map gepresenteerd. Dat is het integrale plan om in de komende vier jaar de papieren werkelijkheid van de huidige overheid om te zetten naar een overheid die zoveel mogelijk zaken digitaal regelt.

De visie van de premier is om over vijf tot tien jaar optimale dienstverlening mogelijk te maken voor de burgers via allerlei digitale loketten.

Omdat de economie nu voor een groot deel stilligt vanwege corona, vindt de regering dit het moment om mogelijkheden te ontwikkelen om na de crisis de zaken op een betere, slimmere manier weer op gang te brengen. ,,Onze digitale maatschappij brengt met zich mee dat bij burgers de verwachting ontstaat dat de overheid 24/7 bereikbaar is. Dat moet op een betrouwbare manier en via elk mogelijk apparaat. De overheidsinstituten moeten relevant blijven, de democratie bewaren en effectief werken met de mens als middelpunt.

Het proces om tot de Road Map te komen begon al in 2018, met een beleidsvoornemen. Nu ligt er een eerste versie van de Road Map. Premier Wever-Croes noemde het een levend document dat naar behoefte kan worden aangepast.

Belangstellenden kunnen de Road Map opvragen via [email protected]