Mariniers van Defensie Caribisch gebied trainen samen met Amerikaanse Mariniers in North-Carolina

North-Carolina – De mariniers van Marine Squadron Carib (MSC), afkomstig van Aruba, namen deel aan een drie weken durende oefening genaamd Caribbean Urban Warrior (CUW). De oefening vond plaats op Camp Lejeune, in North-Carolina, van het United States Marine Corps (USMC). Tijdens Caribbean Urban Warrior trainden de mariniers van Marine Squadron Carib tot op squadronniveau in verstedelijkt gebied, met behulp van Amerikaanse verkenners, binnen tal van realistische oefenlocaties.  

De oefening Caribbean Urban Warrior stond voornamelijk in het teken van Military Operations in Urban Terrain (MOUT). Zo voerden de Advanced Signallers, Designated Marksmen, Infantery Engineers en de Combat Life Savers crosstrainingen uit in samenwerking met Amerikaanse mariniers van 2nd Marine Divison. Ze trainden op sectie niveau in de verschillende faciliteiten die op het kamp aanwezig zijn zoals combat town, camp Davis en oefendorp Lejeune en voerden verschillende troop level operaties uit als een amfibische raid, ambush en een aanval op een landingsbaan. Naast de mariniers van Aruba nam ook het bootpeloton van Curaçao en het Mariniers detachement Sint-Maarten deel aan de oefening in North-Carolina.

Meerdere keren per jaar traint Defensie in het Caribisch gebied samen met de Amerikaanse mariniers van de 2d Marine Division. De trainingen vinden zowel in de VS als in het Caribisch gebied plaats. Deze samenwerking laat niet alleen de goede band tussen beide landen en hun eenheden zien, maar biedt ook de mogelijkheid om kennis en ervaringen uit te wisselen. Zo biedt Camp Lejeune uitstekende faciliteiten om samen te werken met de Amerikaanse counterparts en zorgt deze unieke trainingslocatie ervoor dat de mariniers van Marine Squadron Carib op een hoger niveau kunnen trainen dan binnen hun eigen geografische locatie in het Caribisch gebied mogelijk is.