Multi dimensionele familie therapie

Recentelijk heeft de certificering van de opleiding ‘Multi dimensionele familie therapie’ (MDTF) plaatsgevonden in aanwezigheid van de minister van justitie en sociale zaken en de procureur-generaal.

Alle deelnemers, afkomstig van de Respaldo, Wit Gele Kruis, Reclassering, Stichting Hunto en Fundacion Guiami, hebben de opleiding succesvol afgerond.

Bij de certificering waren, naast de trainers van Stichting Jeugd Interventies Nederland, ook de directeuren van de instanties aanwezig, alsmede de coördinator van het Veiligheidshuis.

In Aruba zijn middelen voor de behandeling van criminele jongeren en hun gezinnen niet altijd voor handen. Dat is een groot zorgpunt dat hoog op de agenda staat van het Veiligheidshuis. Gezien de complexe jongerenproblematiek op Aruba is de multi dimensionele familie therapie- methode voorgedragen als alternatief om voor deze gezinnen het verschil te maken. Het is een tijdsintensieve methode met als doel om criminaliteit terug te dringen, recidive te voorkomen en te zorgen voor herstelde verhoudingen in gezins- en familiesystemen.

De middelen om deze opleiding te volgen zijn beschikbaar gesteld door de minister van justitie en sociale zaken en het Openbaar Ministerie. De deelnemers zijn verbonden aan het Veiligheidshuis. De opleiding heeft ruim anderhalf jaar geduurd.

Veel succes aan de therapeuten met het in praktijk brengen van deze methode.