Toerist post illegale dumping afval

Een toerist heeft tijdens zijn recente vakantie op Aruba een berg afval gevonden in de natuur en daarvoor via sociale media aandacht gevraagd. Slechte reclame, die het eiland nu echt niet kan gebruiken.

Onbekenden hadden tegenover de windmolens te Vader Piet een grote berg rommel achtergelaten. Kevin Peterson, hoofd van Bureau City Inspector, kreeg de melding via Facebook. Hij ondernam direct actie en de rommel is inmiddels opgeruimd.

Peterson begrijpt niet waarom mensen dit doen. “Het slecht voor Aruba en onnodig. Als je afval hebt, kun je Serlimar bellen of Bureau City Inspector (5829777) voor hulp. Gooi het in geen geval zomaar in de natuur”. Hij is ook verbaasd over de locatie, die niet bekend staat als dumpplaats, maar waar voortaan vaker gecontroleerd zal worden.

Mensen die dit soort dumpingen zien, worden verzocht een foto te maken, waar het nummerbord van de gebruikte auto op te zien is en de politie te bellen via telefoonnummer 100. Het is strafbaar om afval op straat te gooien en er worden boetes opgelegd.