SPA: Politie bereid tot actie

De leden van politievakbond SPA hebben vandaag overleg. Ze willen af van de korting op hun salaris en een extra toelage.

Het rommelt al geruime tijd binnen het Politiekorps. De agenten vinden het niet terecht dat er binnen het Koninkrijk met verschillende maten wordt gemeten als het gaat om de vergoeding van de politie voor hun inzet. “Terwijl in de andere landen, zoals Curaçao de politie een toelage krijgt, vanwege al het extra werk tijdens de pandemie, worden wij zoet gehouden met een loze belofte”. Na eerdere protesten beloofde Justitieminister Andin Bikker dat hij volgend jaar meer duidelijkheid geeft. De bewindsman vroeg om geduld.

Bij de politie is het geduld op en er gaan stemmen op om tijdens de feestdagen actie te voeren. “Vanaf het begin roept de regering dat er geen geld is. Toch zien we dat in het Horacio Oduber Hospital niet wordt gekort op het salaris. De minister vertelt dat DRH nog niet klaar is met een advies om niet alleen de politie, maar alle ambtenaren die zich extra hebben ingezet tijdens de crisis, iets extra’s te geven. Een datum geeft hij echter niet”, aldus de vakbond, die sterk de indruk heeft dat de regering alleen maar met mooie praatjes komt om tijd te winnen.