105 jaar oud

James Cornelius Jacobus Williams is gisteren 105 jaar oud geworden. Het heuglijke feit werd gevierd in aanwezigheid van de naaste familie.

Williams werd geboren in Suriname en kwam op 28-jarige leeftijd op Aruba wonen. Hij deed enkele jaren los-vast werk en trad daarna in dienst van olieraffinaderij Lago. Na zijn pensionering verhuisde Williams terug naar Suriname.

Zijn kleindochter besloot in 2017 dat ze haar opa bij zich wilde hebben, zodat ze voor hem kon zorgen. Ze heeft ook de zorg voor haar moeder. Het bleek echter niet zo simpel om aan een verblijfsvergunning te komen, ondanks dat Williams een pensioen heeft van Lago en AOV van Aruba. Volgens Dimas worden mensen op leeftijd niet toegelaten. Dit jaar deed ze een nieuwe poging. Ook die strandde, waarna de familie naar de rechter stapte. Vijf minuten voordat de behandeling begon, kwam de vergunning binnen. Die is echter maar geldig voor een jaar, waardoor Williams officieel in februari Aruba weer moet verlaten. Het wachten is nu op de autoriteiten om de hoogbejaarde man op te pakken en uit te zetten.

Williams heeft geen familie meer in Suriname en zal daar in een bejaardentehuis moeten wonen.