Ongewenst kerstcadeau voor luchthavenmedewerkers

Volgens de fractieleider van oppositiepartij AVP, Marlon Sneek, heeft een groep werknemers van Luchthaven Reina Beatrix per 1 januari geen werk meer. De opzegbrieven zouen op 15 december zijn uitgereikt.

Sneek heeft er geen goed woord voor over: ,,Een paar maanden geleden werd verteld dat er niemand zou worden ontslagen. Vandaag worden deze mensen geconfronteerd met de harde realiteit.”

In de ontslagbrieven staat volgens Sneek dat er geen werk meer is voor alle medewerkers en dat Aruba Airport Authority (AAA) in januari naar de rechtbank stapt om een ontslagvergunning te krijgen. De werknemers wordt verzocht de spullen van AAA die ze nog in gebruik hebben, uiterlijk 14 januari in te leveren.

De groene partij hekelt het beleid van AAA. ,,Ze hebben salarissubsidie gekregen en zijn een van de eerste bedrijven die weer vooruitgang zagen, toen de vliegtuigen weer kwamen. Het gaat om een bedrijf met 258 miljoen florin op hun bankrekening, dat al jaren ruim 25 miljoen florin winst maakt. Het is gewoon triest. Een deel van het personeel heeft vrijwillig arbeidstijdverkorting geaccepteerd en ook onder deze groep vallen ontslagen.”

De oppositieleider vreest dat uitzendkrachten het werk van de ontslagen werknemers gaan overnemen. ,,Zo gaat de MEP en minister Dangui Oduber met mensen om. Blijkbaar is er werk, anders waren er geen uitzendkrachten nodig, maar voor vaste medewerkers is geen plaats meer. Hoezo, de mens staat centraal.”