Mike Eman: geluk komt terug in 2021

Oppositiepartij AVP heeft samen met een deel van de leden de traditionele kerstboom bij het partijgebouw aangestoken. Het ‘concert van hoop’ dat in andere jaren de viering omlijstte, kon dit jaar niet worden gehouden. Partijleider Mike Eman stak zijn politieke vrienden een hart onder de riem. 

De groene partij vindt het belangrijk om tradities in ere te houden, vandaar dat met de kandidaten en wijkleiders toch een bescheiden kerstbijeenkomst werd gehouden. ,,Momenteel heerst armoede in veel huizen. De situatie is heel moeilijk. Mensen zijn hun baan en inkomen verloren en ook binnen de overheid vallen ontslagen. Dat is heel triest en betekent een sombere decembermaand in onze gemeenschap. Toch zijn dit de momenten dat mensen moeten samenkomen en moeten zorgen dat de situatie verandert. Het volk voelt op dit moment dat we een pad volgen dat niet het juiste is”, aldus Eman.

Hij benadrukte dat de AVP ziet hoe de mensen lijden onder de bezuinigingen, maar dat onder degenen die dicht bij de regering staan, de zaken anders liggen. ,,Bezuinigingen moeten in solidariteit worden uitgevoerd. We zien benoemingen, horen over grote bedragen die in een bepaalde familie terecht komen, maar het volk lijdt. Aruba heeft echter alle mensen nodig, heeft de AVP nodig.”

Volgens Eman werkt de groene partij hard aan plannen, wordt stevig vergaderd met de sociale partners en passeert alle beschikbare informatie in brainstorm sessies, waarna de partijtop alle input meeneemt bij het opstellen van plannen.

De AVP is van plan om op 31 december een pagara aan te steken, maar wel met handhaving van de coronaregels. De partij heeft een boodschap van liefde en warmte voor alle gezinnen, elk huishouden op Aruba: ,,We kijken uit naar verbetering, zodat het geluk op Aruba terugkeert. Iedereen kan op ons rekenen, zoals wij op het volk rekenen, om in het nieuwe jaar met doorzettingsvermogen te zorgen voor geluk in ieder gezin”, eindigde Eman.