Steekpartij lijkt familiedrama

Het heeft er alle schijn van dat de steekpartij die in de eerste minuut van het nieuwe jaar het leven kostte aan de 54-jarige Rudolf Ras, gaat om een uit de hand gelopen ruzie in de familiekring.

De politie is nog druk bezig met onderzoek naar de omstandigheden die hebben geleid tot het drama. Hoofdverdachte is een vijftienjarige jongen. Hij is aangehouden. Al eerder werden zes mensen aangehouden, die verdacht worden iets met het incident te maken te hebben. Het gaat om een Arubaans echtpaar en vier illegale Venezolanen.

Voorlopig onderzoek wijst erop dat de steekpartij zich heeft voltrokken in een huis in Rooi Koochi, waar de zes verbleven. Daar zou een oudejaarsfeestje zijn geweest. Er ontstond een woordenwisseling die uitliep op een heftige ruzie. Op een gegeven moment zou de vijftienjarige verdachte een mes hebben getrokken en het slachtoffer eenmaal in de borst hebben gestoken. Het mes raakte het hart en de steekpartij liep daardoor fataal af. De jong zou een neef van de vrouw van Ras zijn. 

De politie doet nog volop onderzoek. Volgens politiewoordvoerder Lito Lacle worden meer aanhoudingen niet uitgesloten. 

De hoofdverdachte wordt voorgeleid aan de rechter-commissaris, die moet bepalen of de jongen langer moet worden vastgehouden. Het Openbaar Ministerie buigt zich over de vraag of hij als kind of als volwassenen moet worden berecht. De verdachte is al eerder met de politie in aanraking geweest.